dijous, 19 de setembre del 2013

Hobbes




"Homo homini lupus" (L’home és el llop de l’home) , és una locució atribuïda a Thomas Hobbes, filòsof anglès del s. XVII.
Es diu que la podem trobar en la seva obra, “Leviatan o la matèria, forma i poder d'una república eclesiàstica i civil ". Un tractat sobre la naturalesa i sobre com s’organitzava la societat, que va escriure al 1651.

Tot i que la frase es va popularitzar a partir d’aquesta obra, l’autoria pertany a Tito Macio Plauto, comediògraf que va néixer l’any 254 a. C.
El text concret deia: "Lupus est homo homini, non homo, quom qualis sit non novit" (Llop és l'home per a  l'home, i no home, quan desconeix qui és l'altre).

Tampoc és cert que el filòsof la va utilitzar a “Leviatan”, sinó a "De cive", escrit al 1642, en què analitza les relacions entre els homes, els problemes polítics i socials, com a condicionants del moviment de l'organització i el govern civil; concretament al pròleg sobre el ciutadà.



dijous, 12 de setembre del 2013

Tot fent via



La xarxa, a més a més d’informar-nos ens menteix. Propicia un ambient perfecte per a l’engany i aquest corre a velocitat impensable, la qual cosa és difícil d’aturar. 
Els greus errors de “desinformació”, són un problema, si no es rectifiquen, tot assumint la manca de coneixement. Al cap d’un temps s’han difós a través de múltiples fonts, s’obliden les que els han creat i es converteixen en veritats.

En deixo constància, de l’engany, que el temps vola!

La mentida és l'única veritat que hi ha a la boca del neci.


diumenge, 8 de setembre del 2013

Badomia




- Socors! el llop! que ve el llop!

L’engany i la mentida, han estat una pràctica constant al llarg de l’existència.  
Tot i que en tenia constància des de la infantesa ( la frase amb què introdueixo el post, del conte Pere i el llop, n'és l'exemple), me n’he empassat un munt; i vosaltres? 
En aquest blog, vull recollir enganys massius que m’han despertat la curiositat.

BENVINGUTS SIGUEU A AQUESTA BADOMIA.



Escritorio Blogger | Nueva Entrada | Configuración | Diseño | Edición HTML | Salir